ایمپلنت چیست؟

شاید برای شما این اتفاق افتاده باشد که دندانهایتان افتاده یا ازبین رفته باشد که نتوان آن را ترمیم کرد. این باعث میشود تا زیبایی لبخند ودندانهایتان را از دست بدهید.

زمانیکه افراد زیبایی دندانهایشان را از دست میدهند باعث از بین رفتن اعتمادبه نفسشان میشود.

زیرا زیبایی لبخند تاثیر بسزایی بر روی اعتماد به نفس دارد.

برای کسانی که دندانهایشان را از دست داده اند ما ایمپلنت را پیشنهاد میکنیم.برای این که بدانید ایمپلنت چیست و چه کار انجام میدهد ما در این متن توضیحات کاملی در مورد آن برایتان میدهیم.

ایمپلنت چیست؟

ایمپلنت به پیچ ساخته شده از جنس تیتانیوم گفته میشود که در استخوان فک کاشته شده و جایگزین دندان ازدست رفته میشود.ایمپلنت های دندانی میتوانند یک پارچه و یا دوتکه باشند و توسط پیچ اتصال قسمت تاج و ریشه به هم وصل شوند.یعنی شما با کشت هر واحد ایمپلنت یک دندان را بدست میاورید.

روند درمانی ایمپلنت چگونه است؟

1)- کاشت فیکسچر (فیکسچر یکی از قطعات ایمپلنت میباشد که حکم ریشه دندان را دارد و درون استخوان جاگذاری میشود.فیکسچر از لحاظ شکل مانند پیچ یا میخ میباشد با این تفاوت که از چجنس آلیاژ یا تیتانیوم میباشد)

.

2)- باز کردن بخیه بعد از دوهفته (بعد از کاشت فیکسچر معمولا لثه بخیه میخورد که این بخیه بعد از 15 روز باز میگردد).

3)- چکاپ بعد از دوماه(بعد از کشیدن بخیه باید به مدت 75 روز صبر کرد تا فیکسچر در فک در حالت طبیعی قرار گیرد).

4)- بستن هیلینگ بعد از یک ماه (هیلینگ به جای کاوراسکرو بسته می شوند.هیلینگ باعث شکل گیری بافت لثه در اطراف ایمپلنت میشود و همچنین از نفوذ جسم خارجی به داخل ایمپلنت جلوگیری میکند)

5)- قالبگیری (15 روز بعد از بستن هیلینگ قالبگیری برای ساختن روکش انجام میشود).

6)- امتحان فریم(معمولا بعد از پنج روز فریم ساخته میشود و روی ایمپلنت امتحان میشود تا مشکلی نداشته باشد).

7)-تحویل پروتز (بعد از این که فریم امتحان شد و مشکلی نداشت دوباره به لابراتوار غارسال میگردد تا پروتز را بسازند که معمولا 5 روز زمان میبرد)

این کمترین زمان برای ساخت یک دندان است. معموا برای فک پایین زمان کمتری لازم است به همین دلیل دندانپزشکان سعی میکنند ایمپلنت فک بالارا زودتر شروع کنند.

معمول استخوان فک برای کاشت ایمپلنت پنج نوع تیپ است:

1)نوع اول بسیار متراکم میباشد طوری که پیچ ایمپلنت درون آن به سختی انجام میشود.پس باید حفره ایجاد شده نزدیک به سایز ایمپلنت باشد تا تنش زیادی بین فیکسچر و استخوان نباشد فشار بیشتر از 60 نیوتن باعث عدم خون رسانی میشود و ایمپلنت جوش نمیخورد.

2)ا ین نوع استخوان تراکم کمتری دارد و برای این نوع استخوان باید آخرین دریل حذف شود تا اینکه پیچش ایمپلنت باعث افزایش تراکم استخوان شود وگیر مناسبی ایجاد شود.بعضی وقت ها استخوان کرست مقاومی دارد ولی داخلی استخوان ضعیف است  در این مواقع لازم است دو دریل آخر حذف شوند یا فقط در ناحیه کرست دریل استفاده شود بنابر این بررسی اولیه استخوان بسیار امر حیاتی محسوب میگردد.

3) این نوع استخوان هم از تراکم بالایی بر خوردار است و حفره بایستی به اندازه ایمپلنت ایجاد شود با این تفاوت که دریل آخر فقط در ناحیه کرست استخوان(قسمت فوقانی) وارد میشود تا ایمپلنت گیر اولیه مناسبی داشته باشد.

4) این نوع استخوان تراکم کمی دارد که از دریل فقط برای ایجاد یک راه ورودی برای فیکسچر استفتاده میشود و بقیه حفره توسط خود ایمپلنت ایجاد میگردد تا استخوان متراکم شود  و در بعضی موارد به پودر استخوان نیز نیاز است.

5) این استخوانی است که هنوز کاملا شکل نگرفته وفقط زمانی میتوان در آن ایمپلنت کرد که استخوان پر تراکمی در انتهای استخوان تازه شکل گرفته  وجود داشته باشد که بتوان فیکسچر را به آن متصل کرد. و در کل انجام جراحی و کاشت ایمپلنت در این ناحیه توصیه نمی شود.

سن مناسب برای کاشت ایمپلنت

برای کاشت ایمپلنت میبایست تا سن 18 سالگی صبر کرد تا اسکلت صورت شکل کامل خود را پیدا کند در غیر این صورت ممکن است در اینده بخاطر رشد فک و صورت ایمپلنت دندانی کوتاه تر به نظر برسد.یا بعضی اقات ایمپلنت کاشته شده در یک ناحیه و پروتزی که روی آن نصب شده باعث عدم رشد اسکلت صورت در آن ناحیه شود و باعث شود صورت بینار دفرمه شود ولی بعد از سن 18 سالگی هیچ محدودیتی برای کاشت ایمپلنت وجود ندارد.

نکته: در صورتی که ایمپلنتها با طرحها و قطرها و زوایای مختلف از هم کاشته شوند ، بهتر است که با روکش آنی به یکدیگر متصل شوند و به صورت گروهی روکش شوند تا اینکه تک تک و به طور مجزا روکش شوند به این دلیل که میتوانند در تحمل فشارهای جویدن به کمک هم بیایند.